maandag 24 januari 2011

Tea Time

Als je naar buiten kijkt zie je niks anders wolken, regen, grijs en grauw. En eerlijk is eerlijk, daar wordt een mens echt niet vrolijk van. Zeker niet als je dol bent op zon, warmte en blauwe lucht. Helaas kan je de zomer niet dichter bij toveren, al zou je het willen. Wat echter wel heel lekker is met dit weer is thee, en thee is gezellig om samen met je vriendinnen te drinken. Dus nodig je vriendinnen uit, en organiseer een high tea!

Benodigheden?
Heel fijn een high tea, maar wat heb je er nou voor nodig? En is het niet heel veel werk? Ik kan je geruststellen, een high tea hóeft helemaal niet veel werk te zijn. Het enigste dat je nodig hebt is een theepot, theekopjes, lekkers en je vriendinnen. Dat lekkers hoeft je ook niet veel tijd te kosten, je kunt dit gewoon in de winkel halen: kant en klaar. Zet een pot thee, en je high tea kan beginnen.

Recepten:
Natuurlijk is het ook leuk om van te voren de keuken in te gaan, en te bakken en koken. In het geval dat je hier voor kiest heb ik voor jullie mijn favoriete recept uitgetypt! Namelijk het recept van brownies met chocoladestukjes erin!

Brownies:
Dit recept heb ik gevonden in de volkskrant, en dit kwam uit het boek Chocoladefantasie. Dit boek is geschreven door Linda Collister, en is een echte aanrader voor de chocolade liefhebber!
Informatie:
Dit recept maak je in een halfuur tot een uur, dit zoete gerecht komt uit de Amerikaanse keuken. En dit Banket bak je in een oven, daarna kun je genieten van over heerklijke brownies!


Ingredienten:
140 gram boter - 4 eieren - 340 gram lichtbruine basterdsuiker - flinke snuf zout - 1theelepel vanillie-essence - 75 gram cacaopoeder - 140 gram bloem - 150 gram grof gehakte stukjes witte en pure chocolade
Wat heb je verder nog nodig?
Bakblik 21-27 cm met hoogte van 5 cm. - bakpapier

Vóór het koken:
De boter smelt je in een pannetje, waarna je het af laat koelen. Onder tussen klop je de eieren los, en dan voeg je de basterdsuiker hier door bij. Dit blijf je kloppen tot alle klonten verdwenen zijn. Dan giet je ook de afkoelde boter en de vanille-essence er bij. Het zout zeef je, evenals de cacao en het bloem voordat je het bij het mengels doet. Ook dit roer je er zachtjes door, maar doe dit niet te lang/te hard want dan lijkt het meer op cake!

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng de chocolade brokken met het deeg, en giet het mengsel dan in het bakblik – eerst het bakpapier er in doen he!- en zet de brownies in de oven. Laat dit 35-40 minuten bakken, en haal hem dan uit de oven. De rest wijst zich zelf wel;)

Veel plezier met bakken, en alvast een smakelijk. Heb jij zelf ook een favoriete recept, deel hem dan hier onder met mij en de rest van ons!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten