donderdag 7 april 2011

Artikel voor Nederlands

Ik heb - ooit, long time ago- gezegd dat jullie meer stukjes over mijn schoolopdrachten gingen lezen. Omdat school een grote rol in mijn leven speelt én omdat wij meestal erg leuke opdrachten schrijven. Tot nu to kon je al een Spaans gedichtje (klik) en een stukje voor het kunstvak lezen (klik). Vandaag is het tijd voor een ander vak. Zoals de titel al heeft veraden krijgen jullie een opdracht van Nederlands te zien. Wij moesten namelijk een artikel schrijven over een sociaalprobleem.

Je kon kiezen uit: Softdrugs, vergrijzing of overgewicht. Natuurlijk koos ik voor het laatste, gezien de vele diëten die ik al heb gevolgd. Hier kun je het artikel lezen, en waarschijnlijk zal het in een ander taalgebruik zijn dan dat jullie van mij gewend zijn. Korte zinnen en redelijk formeel taalgebruik waren namelijk twee dingen waar wij rekening mee moesten houden.. Geen makkelijke klus dus..

Slank blijven: eten wat je niet wilt, drinken wat je niet lust en doen waar je geen zin in hebt?


Door: Savannah Janssen


Als men het woord afvallen in de mond neemt, wordt dit vaak gekoppeld aan de strenge diëten. Punten tellen en 24 uur lang alleen sap drinken zijn voorbeelden van populaire diëten. WeightWachten en Detoxen zijn woorden die bij de meeste mensen bekent zijn, maar bestaat er gaan makkelijkere manier om af te vallen? Waarbij je wél kan eten? Ja, die is er. Men noemt dit de schijf van vijf en een gezonde levensstijl. Zo verlies je op een gezonde manier kilo’s en blijf je op gewicht!

 


Schijf van vijf

De schijf van vijf is een manier om er voor te zorgen dat je gezond eet. Als je uit ieder vak van deze schijf een product kiest heb je een goede basis voor de rest van de dag. Je krijgt namelijk precies het aantal vitaminen, koolhydraten etc. binnen dat je lichaam nodig heeft. Dit in tegenstelling tot bij het weightwatchersdiët. Hierbij zou een 18 jarige ,van 70 kilo van 1.60m die – door school- veel al zit en gewicht wil verliezen, 7 punten per dag mogen eten. Echter zit er in een portie aardappelen en 100 gram kalfsvlees al 7 punten… Tijdens een detox drinkt men alleen een sapje van citrusvruchten en pepers, je kunt dus wel stellen dat de schijf van vijf het makkelijkste vol is te houden.Het ontstaan van overgewicht

Het is erg moeilijk op precies te kunnen bewijzen hoe men overgewicht krijgt. Door verschillende onderzoeken die er zijn gedaan weten we dat het met een aantal dingen te maken heeft. Weinig bewegen, eten met veel vet/suiker erin en weinig groente en fruit eten. De laatste zorgen er voor dat je genoeg voedingsvezels binnen krijgt, en zijn dus erg belangrijk.. Gezien de dingen die er voor zorgen dat je overgewicht krijgt, zou het dus erg makkelijk moeten zijn om op een gezond gewicht te blijven. Volgens voedingsconsulente Sonja Bakker draait het dan ook hier om: “Uiteindelijk draait het om het krijgen van een gezonde levensstijl, want dit is veel makkelijker vol te houden dan ieder ander diët ” laat zij weten in haar boeken.De gevolgen van overgewicht


Foto ANPMensen met overgewicht hebben een grotere kans op hart- en vaatzieken. Het hart moet namelijk harder werken vanwege het hoge gewicht van de persoon in kwestie. Ook de bloeddruk en het cholesterolgehalte worden hoger waardoor er weer kan leiden tot suikerziekte. Psychologisch heeft overgewicht ook een groot effect op mensen. De meeste personen , die zwaarder zijn dan de rest, hebben namelijk een laag zelfbeeld. Ook worden zij door de meeste mensen raar aangekeken door hun omvang. Hierdoor kan het moeilijker voor de obesitas patiënten zijn om sociale contacten aan te gaan, terwijl deze erg belangrijk zijn. Uiteindelijk kan dit zelfs leiden tot depressie en overlijden.


Dat was dan mijn artikel, maar eerlijk gezegd vond ik deze opdracht redelijk moeilijk. Ik heb - zoals je wel merkt- het niet zo op het schrijven van korte zinnen.. In mijn hoofd zitten hele verhalen, en hoe moet ik die - in hemelsnaam- in korte zinnen gaan zetten? Haha, niet dus..


bron foto: http://www.tctubantia.nl/regio/8429867/Te-dik-Een-uur-extra-sporten-is-genoeg.ece

Geen opmerkingen:

Een reactie posten